ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM I CHORIZO

IMG_5197-2
ZUPA POMIDOROWA.

Świeże dojrzałe miękkie pomidory < ja dodałam jeszcze środki, które zostały z pomidorów suszonych >
1 cebula pokrojona, 4-5 ząbków czosnku, 1 chili ( opcjonalnie ) dużo świeżej bazylii, sól, cukier,pieprz, trochę wody podlać ,aby rozcieńczyć zupę.
Wszystko do garnka, pomidory rozkroić na 4 części- całość zagotować, zmniejszyć płomień i gotować ok. 30 minut do miękkości pomidorów.
Przetrzeć przez sito.
Otrzymaną pulpę pomidorową podprawić 0.5 szklanki dobrej śmietanki,zagotować i dosmakczyć solą, pieprzem,sosem sojowym i sokiem z cytryny.
IMG_5181-2

IMG_5191-2
CHORIZO.

Hiszpańska kiełbasa wieprzowa dojrzewająca z chili.
Podsmażyć po 4-5 plasterków na osobę, na patelni na małej ilości oleju /oliwy z każdej strony na rumiano.
IMG_5192-2
MAKARON U NAS SPAGHETTI pełnoziarniste.

Ugotować dowolny makaron jako dodatek do zupy.

Na talerz włożyć makaron, zalać gorącą zupą, położyć chorizo, posypać porwaną bazylią, skropić oliwą ziołową.
IMG_5196-2
Polecam – pyszna.

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM I CHORIZO, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share Button
Kategorie: Bez kategorii, Makarony, Makarony, ryż i ziemniaki, Mięsne, Na gorąco, Ogrodowe, Smażone M, Zioła, Zupy
Tagi: , , , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>