Kategoria: Ciasteczka

PIERNICZKI ŻYTNIE MARCEPANOWO-CYTRYNOWE.

IMG_8792
spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-żytnie-marcepanowo-cytrynowe-2

Zapraszam na pierniczki robione tylko na żytniej mące tp.720 z dodatkiem marcepana,migdałów i skórki cytrynowej,które sprawiły że ciasteczka są delikatnie aromatyczne i wspaniałe w smaku.

* 1/2 kg.mąki żytniej jasnej
* 100 g.masła
* 200 g.marcepana
* 1/2 szklanki miodu płynnego
* 1 szklanka cukru trzcinowego
* szczypta soli
* 1 pełna łyżka sody spożywczej
* 3 łyżki przyprawy do piernika
* 2 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej i cytrynowej
* 1 cytryna-starta skórka
* 100 g.pokruszonych płatków migdałowych
* 2 jajka
* 2 żółtka
* ekstrakt migdałowy

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-żytnie-marcepanowo-cytrynowe-3

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-żytnie-marcepanowo-cytrynowe-4

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-żytnie-marcepanowo-cytrynowe-5

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-żytnie-marcepanowo-cytrynowe-6

Miękkie masło i cukier utrzeć mikserem na jasny puch,dodawać po jednym jajka i żółtka,utrzeć,dodać miód,posiekany drobno marcepan i ucierać cały czas,na końcu dodać pozostałe składniki i całość dobrze ze sobą połączyć.
Ciasto będzie dość rzadkie,przekładamy do miski,przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Ciasto stwardnieje ale nie na tyle,żeby dało się wałkować,dlatego bierzemy po troszku ciasta i robimy w dłoniach małą kuleczkę taką trochę mniejszą od orzecha włoskiego.
Kładziemy na papierze do pieczenia w dużych odstępach,ponieważ ciasteczka rozleją się na boki i urosną.
Pieczemy w 160 st.przez ok.12 minut.Ciasteczka powinny być trochę miękkie,gdy wyjmujemy z piekarnika.
Gdy ostygną też będą miękkie.
Trzymamy jak wszystkie pierniczki w szklanych słojach lub innych zamykanych pojemnikach.

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-żytnie-marcepanowo-cytrynowe-7
Polecam serdecznie i życzę smacznego.

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie Ciasteczka, Pierniczki |
Tagi , , , , Skomentuj

PIERNICZKI ARACHIDOWE GWIAZDKI.

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-arachidowe-1

Dalszy ciąg pierniczkowania.
Dziś pierniczki na zmielonych orzeszkach arachidowych.Oczywiście zamiast arachidów możemy dać orzechy laskowe,włoskie lub mieszanki różnych.

Te pierniczki powinny być zrobione co najmniej 1-2 tygodnie przed świętami,żeby miały czas zmięknąć!
Chociaż moje już po trzech dniach zaczęły mięknąć.

* 1/2 kg.mąki pszennej
* 1/2 kg.mąki orkiszowej
* 200 g.masła
* 200 g.zmielonych orzechów arachidowych
* 1/2 kg.miodu prawdziwego
* 1/2 szklanki cukru
* ekstrakt/cukier waniliowy
* 1/4 łyżeczki soli
* 40 g.przyprawy do pierników-2 op.
* 3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
* 4 duże jajka

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-arachidowe-2

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-arachidowe-3

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-arachidowe-4

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-arachidowe-5

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-arachidowe-6

W garnuszku stopić masło,miód,cukier uważając,żeby się nie zagotowały,ostudzić żeby masa była dobrze ciepła.
Do misy miksera wlać ciepłą masę i dodając jajka miksujemy,dodajemy przesiane mąki,przyprawy a na końcu orzechy.Utarte ciasto będzie się trochę lepiło,takie powinno być!
Ciasto przekładamy do miseczki,przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2 dni.
Ciasto bierzemy po kawałku,wałkujemy niezbyt cienko-3-5 mm-wykrawamy różne wzorki-u mnie gwiazdki nieduże-układamy na papierze do pieczenia.
Pierniczki pieczemy w temp.170 st przez ok.10-12 minut do lekkiego zarumienienia,uważając żeby się za bardzo nie zrumieniły!
Ostudzone ciasteczka przekładamy do szklanego słoja,zamykamy i czekamy kilka/kilkanaście dni,aż zmiękną.
Te pierniczki przechowują się bardzo długo -oczywiście w słojach i w miejscu suchym i chłodnym-u mnie w spiżarni.

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-arachidowe-7

Polecam i życzę smacznego.

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie Ciasteczka, Pierniczki |
Tagi , , , Skomentuj

PIERNICZKI ORZECHOWE NA SYROPIE Z AGAWY.

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-orzechowe-na-syropie-z agawy-1

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-orzechowe-na -syropie-z agawy-2

* 1/2 szklanki cukru białego
* 1/2 szklanki cukru trzcinowego
* 1 szklanka syropu z agawy-może być miód lub syrop klonowy
* 150 g.masła
* 1/2 kg.mąki pszennej
* 200 g.mąki żytniej jasnej
* 3 jajka
* 3 łyżeczki cynamonu
* 3 łyżeczki przyprawy do pierników
* 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 łyżki kakao
* 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych
* 2 łyżki likieru Amaretto lub ekstrakt migdałowy

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-orzechowe-na-syropie-z agawy-3

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-orzechowe-na-syropie-z agawy-4

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-orzechowe-na-syropie-z agawy-5

Do garnka włożyć masło,syrop,cukier biały i trzcinowy podgrzewać na średnim ogniu,aż się rozpuszczą,zdjąć z ognia i trochę ostudzić.
Przelać do misy miksera,dodać jajka i zmiksować,stopniowo dodać resztę i zagnieść na gładkie ciasto.
Ciasto będzie dość wilgotne,błyszczące i lepkie-takie ma być.
Po pobycie w lodówce stężeje.
Przekładamy do miski,przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin- całą noc.
Wałkujemy na gr.około pół cm.wykrawamy różne wzorki i pieczemy w 170 ok.13-15 minut tylko do zarumienienia ciasteczek.
Studzimy i przekładamy do słoja,zamykamy.
Pierniczki bardzo długo się przechowują.
Te pierniczki można lukrować i różnie ozdabiać.

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-orzechowe-na-syropie-z agawy-6

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-orzechowe-na-syropie-z agawy-7

Pyszne
Polecam
SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie Ciasteczka, Pierniczki |
Tagi , , , Skomentuj

PIERNICZKI ZOZWORKI MOCNO IMBIROWE.

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-zozworki-mocno-imbirowe-1

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-zozworki-mocno-imbirowe-2

Zapraszam na kruche imbirowe pierniczki.

* 100 g.masła
* 1/2 kg.cukru białego
* 4 żółtka
* 4 jajka
* 80 dkg.mąki krupczatki
* 5 pełnych łyżeczek imbiru
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* szczypta soli
* ekstrakt waniliowy

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-zozworki-mocno-imbirowe-3

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-zozworki-mocno-imbirowe-4

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-zozworki-mocno-imbirowe-5

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-zozworki-mocno-imbirowe-6

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-zozworki-mocno-imbirowe-7

Miękkie masło i cukier utrzeć mikserem na jasny puch,stopniowo dodając żółtka i po jednym jajku,dodać mąkę,sól,proszek,imbir i ekstrakt i całość dobrze połączyć ze sobą.
Ciasto będzie delikatnie lepkie i wilgotne.Przekładamy ciasto do miski,przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy przez noc w lodówce.
Wałkujemy po kawałku ciasta na grubość ok 3-5 mm.i wykrawamy okrągłe nieduże ciasteczka np.kieliszkiem do wódki.
Układamy na tackach na papierze do pieczenia,przykrywamy ręcznikiem kuchennym i odstawiamy w chłodne miejsce -u mnie w ganeczku nie ogrzewanym-może być też lodówka na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Pieczemy w temp.160 stopni na jasno złoty kolor przez ok.10-12 minut.
Ciasteczek nie rumienimy za bardzo.
Po upieczeniu ciasteczka są twardawe,więc wkładamy je do szklanego słoja -wówczas zmiękną i będą chrupkie.
Ciasteczka mogą stać bardzo długo gdy będą przechowywane w słojach lub pudełkach blaszanych.
Są pyszne więc serdecznie polecam.
Smacznego

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-zozworki-mocno-imbirowe-8
SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie Ciasteczka, Ciasteczka Drobne, Pierniczki |
Tagi , , Skomentuj

CIASTECZKA CYNAMONOWE Z M&M’S-ami.

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-z-m&'s-ami-1

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-z-m&m's-ami-2

Podam dziś przepis na chrupiące ciasteczka z pysznym orzeszkiem w środku.

* 300 g.masła o temperaturze pokojowej
* 1 1/4 szklanki cukru
* 1 jajko
* 2 żółtka
* ekstrakt waniliowy
* 450 g.mąki pszennej
* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
* szczypta soli morskiej
* 2 op.orzeszków m&m’s -po 165 g

POSYPKA.

* cukier trzcinowy
* cynamon

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-z-m&m's-ami-3

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-z-m&m's-ami-4

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-z-m&m's-ami-5

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-z-m&m's-ami-6

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-z-m&m's-ami-7

Miękkie masło i cukier utrzeć w mikserze na jasny puch,dodać żółtka i jajko,utrzeć dodając mąkę,proszek,sól i ekstrakt waniliowy.
Gdy składniki się połączą dokładamy orzeszki i mieszamy łyżką.
Ciasto wkładamy do miseczki,przykrywamy folią spożywczą i schładzamy przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc.
Łyżeczką bierzemy trochę ciasta starając się,żeby w każdym kawałeczku był jeden orzeszek i formujemy kulkę-turlając ciasto w dłoniach.

Cukier mieszamy z cynamonem-dużo cynamonu.

Kulkę ciasta obtaczamy w cukrze cynamonowym i kładziemy na papier do pieczenia.Między ciasteczkami robimy spore odstępy,ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.

Pieczemy ciasteczka w 170 st.przez ok.10-12 minut,aż się lekko zarumienią.

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-z-m&m's-ami-8

Smacznego

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie Ciasteczka, Ciasteczka Drobne |
Tagi , , , Skomentuj

CIASTECZKA NA MAŚLE ORZECHOWYM.

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-1

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-2

Zapraszam fanów masła orzechowego na przepyszne,kruche ciasteczka.

* 200 g.masła o temperaturze pokojowej
* 1 szklanka masła orzechowego
* 2 jajka
* 1/2 szklanki cukru trzcinowego
* 1/2 szklanki cukru białego
* 3 szklanki mąki pszennej
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki sody spożywczej
* szczypta soli
* 1 łyżka cukru/ekstraktu wanilia

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-3

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-4

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-5

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-6

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-7

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-8

Całe jajka i cukry utrzeć w mikserze na jasny puch,dodać miękkie masło,utrzeć,dodać masło orzechowe i resztę ciągle ucierając mikserem do połączenia składników.
Ciasto powinno być delikatnie lepkie.
Przełożyć do miseczki,przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce kilka godzin/noc.
Formować w dłoniach małe kulki,kłaść na papierze do pieczenia,delikatnie spłaszczyć i widelcem robić krateczkę na każdym ciasteczku.
Pieczemy w 180 st.przez ok.12-14 minut na złoty kolor.Proszę uważać żeby nie przypalić.
Ciasteczka zaraz po upieczeniu są delikatnie miękkie ale po ostygnięciu trochę stwardnieją.

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-na-maśle-orzechowym-9

Smacznego

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie Ciasteczka, Ciasteczka Drobne |
Tagi , , , , Skomentuj

BUTTERFINGER-batoniki-ciasteczka.

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-butterfinger-1

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-butterfinger-2

Zapraszam na przepyszne batoniki-ciasteczka.
Butterfinger to batoniki amerykańskie i jeżeli ktoś ich próbował-to wie że są wspaniałe!
Niestety u nas w kraju są nieosiągalne ale namiastkę tego smaku a nawet powiem,że aż tak bardzo nie odbiegają od pierwowzoru właśnie Wam pokazuję.
Batoniki robię już od kilku ładnych lat i zawsze znikają szybciutko-może dlatego,że wszyscy lubimy masło orzechowe!!!!!

* 2 op.masła orzechowego
* 200 g.płatków migdałowych
* 1 op.krakersów Lajkonik-180 g.
* 100 g.masła
* 1 łyżka ekstraktu waniliowego
* 2 szklanki cukru pudru

* 200 g.czekolady gorzkiej min.70 % zawartości kakao
* 2-3 łyżki mleka

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-butterfinger-3

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-butterfinger-4

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-butterfinger-5

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-butterfinger-6

Krakersy rozdrobnić wałkiem na stolnicy.
Masło należy roztopić na średnim ogniu,dodać cukier puder i mieszać aż się połączy i rozpuści.Zdjąć z ognia i
dołożyć masło orzechowe,wymieszać i dołożyć krakersy,wanilię i płatki migdałowe.
Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia-moja 23-35 cm-rozsmarować masę,wyrównać łopatką silikonową lub łyżką i wstawić do lodówki niech masa stężeje.

Jedną czekoladę rozpuścić z połową mleka w mikrofali lub na parze i od razu rozsmarować po wierzchu ciasta,znowu schłodzić.
Odwrócić ciasto i drugą stronę też posmarować rozpuszczoną czekoladą,schłodzić.
Kroić na nieduże batoniki.

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-butterfinger-7

Smacznego

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Share Button
Kategorie Batoniki, Ciasteczka |
Tagi , , , , Skomentuj

CIASTECZKA KOKOSOWO-MIGDAŁOWO-SEZAMOWE.

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-kokosowo-migdałowo-sezamowe-1

Malutkie i kruchutkie z pysznymi i zdrowymi dodatkami,takie na co dzień i od święta.
Na zbliżające się Święta Bożonarodzeniowe też będą pasowały.

* 1 1/2 szklanki mąki pszennej/dałam orkiszową
* 1 szklanka wiórków kokosowych
* 1 szklanka płatków owsianych
* 1 szklanka płatków migdałowych
* 1/2 szklanki żurawin suszonych
* 3 łyżki sezamu
* garść owoców suszonych goi
* 3 łyżki miodu
* 1 czubata łyżeczka sody spożywczej
* ekstrakt migdałowy ew.likier Amaretto-1 łyżka
* 200 g.masła

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-kokosowo-migdałowo-sezamowe-2

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-kokosowo-migdałowo-sezamowe-3

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-kokosowo-migdałowo-sezamowe-4

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-kokosowo-migdałowo-sezamowe-5

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-kokosowo-migdałowo-sezamowe-6

Wszystkie suche składniki wkładamy do miski,dodajemy roztopione,jeszcze ciepłe masło i miód i całość mieszamy łyżką,aż do połączenia składników.
W dłoniach robimy kulki wielkości orzecha włoskiego,kładziemy na papierze do pieczenia i pieczemy w 170 st.przez 13-15 minut do zarumienienia.

spa-smaczne-przepisy-ani-ciasteczka-kokosowo-migdałowo-sezamowe-7

Smacznego

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Share Button
Kategorie Bez kategorii, Ciasteczka, Ciasteczka Drobne |
Tagi , , , , , , 2 komentarzy

PIERNICZKI KAKAOWE KRUCHE.

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-1

No to zaczynamy pierniczkowanie !

Na początek zapraszam na kruche pierniczki o kakaowym smaku.
Pierniczki są gotowe do jedzenia bezpośrednio po upieczeniu ale można je też przechowywać w szklanych słojach lub innych zamkniętych pojemniczkach przez kilka tygodni.

* 500 g.mąki pszennej
* 150 g.masła
* 100 g.cukru trzcinowego/białego
* 120 g.miodu-dałam wielokwiatowy-około 3 łyżki
* 3 żółtka
* 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
* 2 łyżki kakao
* 1 łyżka cynamonu
* 1 łyżeczka cukru wanilia
* 2 pełne łyżeczki przyprawy do pierników
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka sody spożywczej

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-2

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-3

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-4

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-5

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-6

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-7

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-8

Do garnka wkładamy masło,cukier,miód,kakao,przyprawę do pierników,cynamon i podgrzewamy na niedużym ogniu mieszając cały czas,aż masło i miód się rozpuści a składniki się połączą.Nie zagotowujemy!
Studzimy i gdy będzie już ciepłe dodajemy żółtka i śmietanę mieszamy mikserem,dodajemy sodę rozpuszczoną w łyżce mleka oraz pozostałe składniki,mieszamy do połączenia.
Ciasto powinno być wilgotne,błyszczące i lepkie.Robimy rękami kulę,wkładamy do miski,przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na całą noc.

Wałkujemy po kawałku ciasta na grubość ok.3 mm i wykrawamy foremkami różne wzorki.
Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w 170 st.przez 8-10 minut (nie dłużej ponieważ stwardnieją)
Pierniczki na początku po upieczeniu są delikatnie miękkie ale po kilku minutach twardnieją i stają się kruche.
Przechowujemy w szklanych/blaszanych słojach,pudełkach przez kilka tygodni.

spa-smaczne-przepisy-ani-pierniczki-kakaowe-kruche-9

Smacznego
SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie Ciasteczka, Pierniczki |
Tagi , , , , Skomentuj

MUFFINKI SEROWE ZE SZPINAKIEM I PATISONAMI.

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-1

Zapraszam na zielone muffinki.

* 40 dkg.świeżego szpinaku
* 250 g.sera ricotty
* 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
* 1/2 szklanki oleju rzepakowego
* 2 szklanki mąki pszennej/dałam orkiszową
* 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 jajka
* 2 małe patisony
* szczypta soli

* olej do pokropienia muffinek

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-2

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-3

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-4

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-5

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-6

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z- patisonami-7

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-8

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-9

Szpinak umyć i obgotować przez minutę we wrzątku,przelać od razu bardzo zimną wodą i dobrze osączyć na sitku a następnie wycisnąć w dłoniach,posiekać nożem.
W misce roztrzepać widelcem całe jajka i sól,dodać ricottę,jogurt,olej,mąkę i proszek oraz szpinak i całość delikatnie wymieszać widelcem ale tylko do połączenia składników.
Patisony pokroić na małe półplasterki.
Foremki na muffinki posmarować olejem,wyłożyć do 3/4 wysokości masą i na wierzchu ułożyć po kilka cząstek patisonów,delikatnie je wciskając.
Pokropić wierzch olejem-po kilka kropli i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. na 30-35 minut,aż upieką się na złoty kolor.
U mnie wyszło z tej porcji 14 muffinek.

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-10

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-11

spa-smaczne-przepisy-ani-muffinki-szpinakowe-z-patisonami-12

Zapraszam
SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie Babeczki-Mufinki, Pieczone W, Warzywa, Wytrawne |
Tagi , , , Skomentuj