Przepisy
- Ciasta
- Ciasteczka
- Ciasta przekładane – krajanki
- Desery
- Do deserów i nie tylko
- Torty
- Lodowo
- Mączne na słodko na słono
- Pieczywo
- Śniadania
- Alkoholowo
- Napoje
- Wytrawne
- Mięsa
- Makarony, ryż i ziemniaki
- Warzywa
- Zupy
- Ryby
- Spiżarnia
- Kosmetyki
- Kwiaty jadalne
- Zioła
- Kuchnia myśliwska
- Kuchnia regionalna
- Pozostałe
POEZJA NIE TYLKO NA TALERZU
-
Najnowsze wpisy
Konkursy
Polecam
Archiwa
- Grudzień 2015
- Listopad 2015
- Październik 2015
- Wrzesień 2015
- Sierpień 2015
- Lipiec 2015
- Czerwiec 2015
- Maj 2015
- Kwiecień 2015
- Marzec 2015
- Luty 2015
- Styczeń 2015
- Grudzień 2014
- Listopad 2014
- Październik 2014
- Wrzesień 2014
- Sierpień 2014
- Lipiec 2014
- Czerwiec 2014
- Maj 2014
- Kwiecień 2014
- Marzec 2014
- Luty 2014
- Styczeń 2014
- Grudzień 2013
- Listopad 2013
- Październik 2013
- Wrzesień 2013
- Sierpień 2013
- Lipiec 2013
- Czerwiec 2013
Zaprzyjaźnieni
Kategoria: Kawy deserowe
SYROP KORZENNY
Podkręć sobie smak kawy
Na 1 litr wody dajemy : 2-3 laski cynamonu , po kilka goździków , anyżku, kardamonu, 2-3 ziela, kawałeczek imbiru ok 5 cm, kawałek skrojonej skórki pomarańczy i cytryny, cukier trzcinowy i wszystko gotować ok 1 godz. na małym ogniu. Przecedzić, dolać dwie łyżki amaretto lub rumu. Przelać do buteleczek i dodawać do kawy lub herbaty.
Smacznego
SPA
Kategorie Alkoholowo, Do deserów i nie tylko, Kawy deserowe, Na słodko, Spiżarnia, Syropy
Tagi syrop korzenny Skomentuj
Tagi syrop korzenny Skomentuj