STEK WOŁOWY Z ROZMARYNEM

spa_smaczne_przepisy_ani_stek_1
Podam przepis na stek idealny , oczywiście wg. naszego smaku .
Polędwica wołowa ( u nas dziś argentyńska) , pokroić na 2 cm. plastry , smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niedużą ilością oleju ( u mnie Kujawski) po 2 min. z każdej strony . Od razu włożyć do marynaty z oliwy , igiełek rozmarynu ( suszony lub świeży ) , pieprzu i grubej soli morskiej na minimalnie 2-3 min. Stek ma czas zamknąć soki w środku , nabrać smaku i aromatu i pięknego połysku .
No i możemy się delektować . U nas z dodatkiem sałatki z rukoli , ocet jabłkowy , oliwa , sól i pieprz i parmezan .

Polecam,
SPA

spa_smaczne_przepisy_ani_stek_2

spa_smaczne_przepisy_ani_stek_3

spa_smaczne_przepisy_ani_stek_4

spa_smaczne_przepisy_ani_stek_5

spa_smaczne_przepisy_ani_stek_6

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie: Mięsne, Smażone M
Tagi: , , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>