SOK JABŁKOWY.

spa-smaczne-przepisy-ani-sok-jabłkowy-1

Wpis będzie krótki,ponieważ sok miałam już gotowy tzn.wcześniej mąż zawiózł jabłka-takie prawdziwe wiejskie,które nigdy nie widziały żadnych oprysków,chemii i takie tam !!!!!!
do pana mieszkającego niedaleko Zamościa,który ma taką dużą wyciskarkę i wyciska sok za jednym zamachem ze 120 kg. My mieliśmy trzy worki po 40 kg.i wyszło nam aż 75 litrów tego pysznego,zdrowego naturalnego soku.

spa-smaczne-przepisy-ani-sok-jabłkowy-2

spa-smaczne-przepisy-ani-sok-jabłkowy-3

spa-smaczne-przepisy-ani-sok-jabłkowy-4

spa-smaczne-przepisy-ani-sok-jabłkowy-5

spa-smaczne-przepisy-ani-sok-jabłkowy-6

Sok stopniowo np.po 10 litrów wlewamy do garnka i doprowadzamy do temperatury 75-80 stopni czyli zaczynają się pojawiać bąbelki ale nie zagotowujemy tylko taki gorący od razu przelewamy do przygotowanych wcześniej butelek,słoików i dokładnie zamykamy.Ja nakrętki zawsze wkładam do miski i zalewam czystą wódką dla pewności,że się dobrze zamkną.Jeżeli wlewamy sok do słoików to polecam dodatkowo postawić sok dnem do góry i poczekać,aż dobrze wystygnie,najlepiej na następny dzień wynieść sok do spiżarni.
Ja w ten sposób robię sok jabłkowy już od kilku lat i zawsze świetnie przechowuje się w spiżarni aż do wiosny-oczywiście gdy wcześniej nie zostanie wypity a mam w domku kilku chętnych na taki soczek.
Smacznego i na zdrowie Wam życzę.

Sok jabłkowy,prawdziwy,domowy,
bez cukru,chemii i strasznych EEEEEEE
polecam Wszystkim-
bo taki soczek,aż pić się ze smakiem
na zdrowie chce…

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
SOK JABŁKOWY., 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share Button
Kategorie: Na słodko, Na zimno, Napoje, Owoce, Spiżarnia
Tagi: , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>