SCHAB,ZIELONY RYŻ I WARZYWA – OBIAD

spa_smaczne_przepisy_ani_schab_1
SCHAB W WINIE BIAŁYM.

Mięso pokroić na ok. 2 cm. plastry, posolić, popieprzyć, obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, zostawić na patelni, dodać listek laurowy ,ziele angielskie, podlać białym winem wytrawnym ( dla dzieci wodą wrzącą ), dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, przykryć pokrywką i smażyć , aż mięso będzie miękkie. Gdyby sos wyparował, podlać wodą.

ZIELONY RYŻ.

Ryż brązowy Paraboiled lub inny może być, ugotować wg.przepisu na miękko. Do gorącego ryżu dodać sos.
SOS ZIELONY.
1 awokado,
duża garść bazylii- listków,
sok z 1 cytryny,
2 -3 łyżki oliwy z oliwek,
sól i pieprz.
Wszystko razem zmiksować na pastę, połączyć z ryżem.

Ugotować 1 kalafior, podzielony na różyczki w osolonym wrzątku.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć plasterki cukinii z obu stron, na rumiano, posypać solą i pieprzem.

Na talerzu ułożyć po dwie kulki zielonego ryżu, mięsko i warzywa, podawać z zieloną sałatą i sosem winegret .

Smacznego
SPA
spa_smaczne_przepisy_ani_schab_2

spa_smaczne_przepisy_ani_schab_3

spa_smaczne_przepisy_ani_schab_4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie: Makarony, ryż i ziemniaki, Mięsne, Ogrodowe, Ryż, Smażone M, Smażone W, Warzywa, Zioła
Tagi: , , , , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>