OGNISTY CYDR II.

spa-smaczne-przepisy-ani-ognisty-cydr-||-1

Zapraszam na jeszcze jeden cydr ognisty ale z innymi składnikami!

* 4 średnie cebule
* 3 główki czosnku
* 2 średniej długości korzenie chrzanu
* 8-10 cm.świeżego korzenia imbiru
* 2 łyżki igliwia sosny
* 2 laski cynamonu
* 2 łyżki suszonych owoców róży
* 2 łyżki owoców jałowca-zebrałam świeże
* 3 świeże ostre chili
* ocet z mniszka -mój domowy

* miód

spa-smaczne-przepisy-ani-ognisty-cydr-||-2

spa-smaczne-przepisy-ani-ognisty-cydr-||-3

spa-smaczne-przepisy-ani-ognisty-cydr-||-4

spa-smaczne-przepisy-ani-ognisty-cydr-||-5

spa-smaczne-przepisy-ani-ognisty-cydr-||-6

Cebule,chrzan kroimy na plastry a czosnek rozpłaszczamy razem z łupinkami.
Wszystkie składniki wkładamy do słoja i zalewamy octem mniszkowym ew.jabłkowym do przykrycia.
Przykrywamy zakrętką i odstawiamy w ciepłe miejsce-kuchnia na 2-4 tygodnie.
Odlewamy płyn który łączymy z miodem wg swego smaku.
Następnie postępujemy jak w poprzednim wpisie na cydr ognisty.

spa-smaczne-przepisy-ani-ognisty-cydr-||-7
SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
OGNISTY CYDR II., 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share Button
Kategorie: Na ostro, Spiżarnia, Wytrawne
Tagi: , , , , , .

2 odpowiedzi na „OGNISTY CYDR II.

  1. Wisienka

    A jak długo można przechowywać taki odlany cydr i w jaki sposób?

    • admin

      Witam. Ja trzymam w spiżarni razem z przetworami, nalewkami i zupełnie nic złego się dzieje :) Myślę, że rok spokojnie może postać. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>