OCET MALINOWO-SZAŁWIOWY

spa-smaczne-przepisy-ani-ocet szałwia-1

Maliny- 3/4 butelki
szałwia – 1/4 butelki
ocet winny do zalania całej butelki

spa-smaczne-przepisy-ani-ocet szalwia-2

spa-smaczne-przepisy-ani-ocet szalwia-3

Dojrzałe czerwone maliny włożyć do 3/4 wysokości butelki lub słoja, dołożyć szałwię, zalać do pełna octem winnym białym lub czerwonym, zamknąć, postawić na słonecznym parapecie na 2-3 tygodnie, codziennie wstrząsnąć butelką.
Zlać ocet przez gazę, najlepiej do ciemnych butelek.

Taki ocet świetnie pasuje do dań rybnych, mięsnych -zwłaszcza czerwone mięso-a także do warzyw.

spa-smaczne-przepisy-ani-ocet-szałwia-4

Polecam.
SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
OCET MALINOWO-SZAŁWIOWY, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share Button
Kategorie: Na ostro, Ogrodowe, Spiżarnia, Wytrawne, Zioła
Tagi: , , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>