KONFITURY MORELOWE Z AMARETTO

IMG_5144-2
* 2 kg.moreli
* 2 op.żelfixu 3:1
* 0.5 kg cukru
* sok z 1 cytryny lub limonki
* 5 łyżek Amaretto-likier migdałowy

Morele przekroić na pół, usunąć pestkę, włożyć do rondelka o grubym dnie, dodać żelfix, wymieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minuty, dodać cukier- gotować przez 2 min.wlać sok i likier, wymieszać dokładnie, przełożyć do wygotowanych słoiczków, zakręcić, odwrócić dnem do góry, zostawić do całkowitego ostudzenia.

Smacznego

SPA

IMG_5119-2

IMG_5131-2

IMG_5135-2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
KONFITURY MORELOWE Z AMARETTO, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share Button
Kategorie: Bez kategorii, Na słodko, Spiżarnia
Tagi: , , , .

3 odpowiedzi na „KONFITURY MORELOWE Z AMARETTO

  1. admin

    Polecam serdecznie :)

  2. bilzmc

    Próbowałem i baaardzo smaczne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>