GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH I MAKARON ZE SZPARAGAMI

spa_smaczne_przepisy_ani_gulasz_1

Moja propozycja na obiad.
MAKARON ZE SZPARAGAMI I CZOSNKIEM.

Młode zielone szparagi umyć, oderwać lub odciąć nożem zdrewniałe końcówki ( tak ok. 2-3 cm) ,pokroić na mniejsze kawałki, włożyć na rozgrzaną na średnim ogniu patelnię z niewielką ilością oliwy i masła, po chwili dodać młody czosnek ,ilość dostosować do siebie , pokrojony w cienkie plasterki, troszkę chilii, jeżeli ktoś lubi ostrzejszy smak, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż szparagi zaczną mięknąć ale powinne zostać al dente.
W tym czasie, gdy smażą się szparagi należy ugotować makaron, u mnie tagliatelle, ale może być każdy inny i gorący wymieszać ze szparagami.

Ja podałam z gulaszem z żołądków drobiowych.
GULASZ .

Żołądki drobiowe należy oczyścić ,opłukać i wstępnie obgotować przez 10 minut , przelać zimną wodą ,teraz gotować z przyprawami -sól, pieprz ,ziele i listek laurowy, aż mięso zmięknie ,odcedzić. Na patelni podsmażyć na niedużej ilości oleju ze 2-3 cebule pokrojone w kostkę, gdy się zeszklą dołożyć mięso ,pokrojone na mniejsze kawałki, wlać śmietanę 18 % ,tyle żeby przykryła żołądki, dodać soli ,pieprzu, papryki w proszku do smaku, pogotować kilka minut ,aż zrobi się sosik , posypać szczypiorkiem, koperkiem i gotowe.

Życzę smacznego
SPA
spa_smaczne_przepisy_ani_gulasz_2

spa_smaczne_przepisy_ani_gulasz_3

spa_smaczne_przepisy_ani_gulasz_4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Share Button
Kategorie: Duszone W, Makarony, Makarony, ryż i ziemniaki, Mięsne, Smażone M, Warzywa
Tagi: , , , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>