BOCZEK PIECZONY.

spa-smaczne-przepisy-ani-boczek-pieczony-z-czosnkiemi i ziołami-1

Ponieważ idzie zima dużymi krokami w naszą stronę a i teraz już robi się zimno-brrrrrrrr więc nasz organizm zaczyna domagać się o coś bardziej kalorycznego (czytaj tłustego-hahaha) więc podam Wam mój sposób pieczenia boczku.Powiem tylko,że przygotowuje się go szybko,malutko składników a boczuś wychodzi palce lizać!!!

Tak więc kupujemy spory kawałek boczku-koniecznie ze skórą-myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,dość gęsto nacinamy ostrzem noża od strony skórki i w te miejsca wtykamy plastry świeżego czosnku i dobrze obsypujemy grubą solą morską i suszonym tymiankiem po obu stronach.
Układamy boczek na papierze do pieczenia skórą do góry i pieczemy ok.1 1/2 godziny do miękkości boczku.
Można jeść na gorąco lub na zimno.

spa-smaczne-przepisy-ani-boczek-pieczony-z-czosnkiem i ziołami-2

spa-smaczne-przepisy-ani-boczek-pieczony-z-czosnkiem i ziołami-3

Smacznego

SPA

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
BOCZEK PIECZONY., 7.5 out of 10 based on 2 ratings
Share Button
Kategorie: Mięsne, Ogrodowe, Pieczone M, Zioła
Tagi: , , , .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>